Papirøen

Projekt Papirøen

København | Monitering

Papirøen - Kilde: https://papiroeen.dk

Øen har i godt 300 år lagt opdæmmet jord til en lang række vigtige funktioner for byen: fra skibsværft til krigshospital, kanonopbevaring, kuldepot og papirlager. I dag husker de fleste københavnere bedst tiden med oplagring af papir, som gav Christiansholm dens nuværende kaldenavn: PAPIRØEN.

Først for få år siden blev øen tilgængelig for almindelige københavnere, og især øens midlertidige madmarked blev en stor succes. I godt 300 år var øen et lukket område – skiftevist ejet af staten, søværnet, industrien og havnen – og i løbet af meget kort tid blev PAPIRØEN et nyt kulturelt centrum og en populær udflugtsdestination.

I de kommende år skal PAPIRØEN på endnu en rejse, når øen udvikles til et nyt bykvarter med nyskabende arkitektur, et vandkulturhus, internationalt hotel, madhal, boliger og unikke kulturtilbud. Det hele omgivet af en ny havnepromenade med rekreative aktiviteter.

Øen er placeret på den nye akse af oplevelser, gastronomi og kultur, der forbinder det klassiske København med alle de nyere tilbud på Holmen og Refshaleøen.

Med et indbydende miks af kultur, madkoncepter og rekreative aktiviteter bliver PAPIRØEN Københavns nye urbane åndehul omkranset af vand – på inderhavnens bedste beliggenhed.

Projektperiode:

2019 - 2024

Omfang:

Nyt bykvarter med 253 boliger

Område:

København

Bygherre:

Udviklingsselskabet Christiansholms Ø P/S, som består af Danica Ejendomme (50%), UNIONKUL (37,5%) og Nordkranen (12,5%)

Kunde:

NCC Danmark A/S

Ydelser:

Fotoregistrering, Monitering – Støj og vibration, PDA